Το έργο σκοπεύει να απευθυνθεί κατά προτεραιότητα προς την πλευρά των επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τη βάση για τον εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση της μαθητείας στις παρούσες συνθήκες της οικονομίας. Η αποδοχή της μαθητείας στη χώρα είναι πολύ μικρή, μόλις το 1% του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων είναι μαθητευόμενοι. Χωρίς την ενεργό συμμετοχή τους ούτε η μαθητεία μπορεί να αναπτυχθεί ως θεσμός ούτε η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση μπορούν αντιστοιχηθούν στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Η καινοτομία του έργου είναι η μεθοδολογική προσέγγιση της συμβουλευτικής υποστήριξης των επιχειρήσεων μέσω της εκπαίδευσης των μεντόρων και των λοιπών δράσεων για την ορθή εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας όπου ανοίγει νέους δρόμους αναβάθμισης, διεύρυνσης και ανάπτυξης της μαθητείας.
Τα αναμενόμενα αποτελέσματα είναι:
- ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων για το θεσμό της μαθητείας,
- προσφορά ποιοτικών θέσεων μαθητείας από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας
- μείωση της ανεργίας των νέων,
- αναβάθμιση της οργανωσιακής ικανότητας των επιχειρήσεων ώστε να υποδέχονται μαθητευόμενους και να παρέχουν ουσιαστική μαθητεία,
- δημιουργία συμπράξεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη διαδικασία της μαθητείας για την παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης στους μαθητευόμενους,υποστήριξη, ενίσχυση και παρακολούθηση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας του θεσμού της μαθητείας στη χώρα μας ως βασικού μέσου σύνδεσης της ΕΕΚ με την αγορά εργασίας.